• Op zondag 20 maart a.s. wordt er op het Kasteel van Sparta, in het kader van een ‘passend voetbal’-dag aldaar, een heuse Nederland-België gespeeld. Naast nationale wedstrijden voor Blindenvoetbal, Framevoetbal (met ook deelname van V.O.C.-ers!), G-voetbal en CP-voetbal, spelen de Amputatievoetballers van beide landen hun interlandwedstrijd tussen 13:30uur en 14:30uur.

    In voorbereiding op deze ontmoeting trainen beide selecties gezamenlijk op zaterdag 19 maart op ons eigen terrein aan de Hazelaarweg.  De training van een uur start om 11:00uur en mogelijk volgt een tweede sessie om 15:30uur. Deze sport wordt beoefend door veldspelers met één been en keepers met één arm, waarbij de veldspelers gebruik maken van krukken om zich met imponerende snelheid voort te bewegen. Zonder buitenspelregel gaan de wedstrijden veelal in rap tempo op en neer en krijgen we regelmatig prachtige acties en doelpunten te zien.

    Wie in de gelegenheid is om op zaterdag 19 maart op V.O.C. te zijn, kan kennis maken met deze sport en wellicht ook even zelf ervaren hoe uitdagend amputatievoetbal is. Ook op zondag 20 maart bij Sparta bent u natuurlijk van harte welkom langs de lijn, want de deelnemers aan alle bovengenoemde voetbalvarianten weten uw enthousiaste steun goed te waarderen.