• Beste V.O.C.’ers,

  Mijn naam is Yannick Koevermans, 25 jaar en speler van V.O.C. 1. Samen met mijn maatje Nito coach ik ook nog de talenten van O23. Mooi om te zien dat er van dit team steeds meer jongens aanhaken bij het 1e elftal.

  Eigenlijk was het de beurt aan Nito om deze rubriek invulling te geven. Nito is een maandje geleden 39 jaar geworden maar nog steeds één van de beste spelers van de selectie. Social media en internet is van na zijn tijd waardoor hij dit stukje even heeft doorgespeeld.

  Al vanaf mijn 5e speel ik bij V.O.C. Begonnen in de F12 en 10 jaar geleden mijn debuut in het 1e mogen maken op 15 jarige leeftijd. In die tijd speelden we nog in de 3e klasse, wat je nu haast bijna niet meer kan voorstellen. Gelukkig zijn er veel stappen gezet en spelen we nu in de mooie Hoofdklasse. Het is erg bijzonder om nog steeds met jongens in het team te zitten waar ik in de Fjes mee ben begonnen.

  Na maandenlang hardlopen, thuis sporten en trainen met Sven van Hees, onze keeper en tevens ook personal trainer (@svhpersonaltraining), mogen we sinds een paar weken weer ‘normaal’ trainen. Ook al zijn er geen wedstrijden om naar toe te werken, wordt er wel lekker fanatiek getraind.

  Ik hoop wel dat de wedstrijden snel weer mogen. Het wachten op de heerlijk verzorgde sportmaaltijd, bestaande uit pizza’s, kroketten en cola heeft nu wel lang genoeg geduurd. De muziek van DJ Wigmans, Pollie als buurman in de kleedkamer, de poeja’s van Nico en de lekkere busritten naar Maastricht: heel veel zin in!

  En uiteraard mag het clubhuis wel weer opengaan zodat we die lekkere Quispel-biertjes met z’n allen kunnen gaan opdrinken. 

  Wat werk betreft is het iets rustiger geweest na een korte drukke periode. Ik werk bij Usportfor, een bedrijf dat een automatische camera voor sportclubs heeft ontwikkeld. Zo kunnen alle wedstrijden worden opgenomen voor analyses en live streaming, zonder cameraman! Toen er zonder publiek gespeeld moest worden kregen wij het erg druk. Daarna waren er geen wedstrijden meer in Nederland dus hebben wij de focus naar andere landen verplaatst. Nu is het nieuwe seizoen alweer dichtbij en bereiden veel clubs zich voor door bijvoorbeeld het camerasysteem aan te schaffen. Ook bij V.O.C. wordt het camerasysteem al een paar jaar gebruikt!

Gelukkig komen er steeds meer versoepelingen en wordt er lekker door geprikt. Hopelijk kunnen we dan in de zomer weer lekker ons ding doen en zien we elkaar op de club!⚽️🍻

  Ik geef het stokje door aan de one and only WH7, Wouter Homberg. Succes maat!