• Beste V.O.C.’ers,

  Na het lezen van de voorgaande stukjes, is het een eer om (weliswaar als invaller voor mooiboy Max Driessen) ook wat te mogen schrijven in deze rubriek.

  Ik ben Daan Geldermans, 27 jaar oud en dit is mijn eerste seizoen bij V.O.C.. Vorig jaar ben ik vanwege werk van Haarlem naar Rotterdam verhuisd en heb ik min of meer op de gok een nieuwe club gekozen. Eerst rondgevraagd wat de mooiste clubs in de regio zijn en vervolgens gekeken welke er binnen 20 minuten fietsen van mijn huis liggen. Een wedstrijdje kijken en een keer mee trainen om te sfeer te proeven zat er vanwege de eerste corona lockdown destijds helaas niet in. Best lastig om blind een nieuwe club te kiezen, maar uiteindelijk hebben de positieve verhalen over V.O.C. de knoop doorgehakt. In veel opzichten lijkt V.O.C. op m’n vorige club Bloemendaal, waar gezelligheid minstens zo belangrijk is als presteren en het trainingskamp naar Spanje het belangrijkste weekend van het jaar is.

  Als liefhebber, van het spelletje, maar ook van ‘de kleedkamer’ en de 3e helft, gooit corona behoorlijk wat roet in het eten. Bij een nieuwe club leer je iedereen toch het snelst kennen na een paar avonden doorzakken in het clubhuis of in de stad. Dit heeft nu wat meer tijd gekost, maar inmiddels ken ik V.O.C. een beetje en wordt me steeds meer duidelijk dat de selectie voor de grote meerderheid bestaat uit echte clubjongens die met elkaar al veel hebben meegemaakt.

  De redactie vroeg of ik een foto bij dit bericht wilde plaatsen. Omdat er slechts 4 competitiewedstrijden zijn gespeeld en ik vooral geblesseerd ben geweest heb ik helaas geen foto in het rood-zwarte shirt. Dan maar een filmpje van een doelpunt in de laatste wedstrijd voor het begin van corona en m’n overstap naar V.O.C.. Aansluitend een krantkop waarvan een voetballer geen betere kan wensen. (Deze is alvast een beetje aangepast naar hoe het volgend jaar in het AD zal staan.) Grapje natuurlijk. Tijdens de rondo op training wordt af en toe nog pijnlijk duidelijk dat ik geen verleden in de hoofdklasse heb, maar dat mag de pret niet drukken. Hopelijk blijf ik nu een tijdje fit en kan ik ook op het veld m’n draai gaan vinden.

  Naast het voetbal run ik een eigen bedrijf genaamd @Skoon Energy. Dit heb ik in 2017 opgericht met een studiegenoot en momenteel hebben we een team van zo’n 15 man. Via onze online marktplaats verhuren we grote industriële batterijen waar bijvoorbeeld festivals, bouwplaatsen en filmsets op kunnen draaien, als duurzaam alternatief voor een diesel aggregaat. Mochten de 20 pastelkleurige pullovers op het bordes nog een investering willen doen, zijn ze van harte welkom!

  Ik kijk ontzettend uit naar waar we allemaal voor op voetbal zitten; wedstrijden spelen en na afloop Quispelen in het clubhuis. Wellicht kunnen we deze zomer tijdens de voorbereiding (ook) op trainingskamp?!

  Het stokje geef ik over aan een andere nieuwkomer, onze eigen Ronald Waterreus. Zet ‘m op Thijs!