• Middenvelder Boris Polderman:

  Moet je alsnog proberen het voetballen de woonkamer in te halen

  “Sheize!”, “Wat een irritante actie” of “Nee! Nu ben je aan het marchanderen!”

  Dingen die ik in deze tijd eigenlijk alleen nog tegen m’n vriendin roep, als ze met een gore ovenschotel aan komt zetten.

  En “Geef die man een talkshow joh”, “Wat zwamt die gozer van jullie veel” of “Irritant klein ventje is dat zeg” hoor ik eigenlijk alleen bij m’n stage als ik net iets te aanwezig in een zoom-meeting zit.

  Eigenlijk diep triest natuurlijk, maar dat zijn simpelweg de dingen die me op dit moment nog het meest aan voetbal doen denken en dat zegt een hoop.

  Daarnaast woon ik sinds september in Amsterdam (walgelijk hé) en ben ik sowieso niet zo’n held met m’n telefoon, dus dan gaat het normaal zo vanzelfsprekende contact met de boys heel rap achteruit. Wederom, diep triest eigenlijk.

  Het lijkt nog gisteren dat we uit speelden in de buurt van Maastricht maar dat er toch ontbijt geregeld was: Pizza doperwt, (Top om half 10), Art met nog 3 uur voor de boeg toch nog even terug moest om de fysio-kit te halen (Wel zo handig) en Theo daadwerkelijk anderhalve pizza naar binnen aan het schuiven was (Altijd een genot om naar te kijken!). Een klassieke voorbereiding van V.O.C., om vervolgens Mark in de kleedkamer te horen zeggen: “Ik houd het kort vandaag” (Verrassend Kwark!). Maar man wat gaat de tijd dan toch hard ineens en wat mis je dan toch de kleine dingen.

  Maar je kan het altijd groter trekken want de tijd dat ik bij dit mooie clubbie speel is nog veel harder gegaan. Dit had alweer m’n 5de trainingskamp moeten worden en nadat ik vorig jaar voor 1 nacht langskwam in Madrid om vervolgens alleen m’n telefoon af te leveren aan een zwerver, had ik grootse plannen. Helaas.

  Ik raak alweer afgeleid, want ik wilde naar het punt waar ik Douwe vd Kroft ging bedanken want louter en alleen door hem ben ik bij de honden van Hillegersberg beland. Oh en door het waanzinnige scoutingsbeleid van Teric Eunisse niet te vergeten. In ieder geval: Dank Douwe van der Kroft. V.O.C. zelf mag ook wel even op de knietjes voor jou trouwens, want man wat heb ik de club zelf ook veel gegeven zeg... Elk jaar maar liefst 350 pepernoten! En dan krijg je een shirt zonder logo en een trainer zonder haar.

  Wederom, diep triest eigenlijk!

  Geintjeee, enorm veel gekregen natuurlijk! De ideale club voor jongens met een IQ van rond en boven de 130 die het daarnaast wél leuk vinden om serieus tegen een bal aan te trappen. Unieke plek, altijd mijn studie vol kunnen doen (Dikke nerd ben ik stiekem natuurlijk, maar vind maar eens een andere voetballer op de Technische Natuurkunde afdeling van de TU Delft) en toch onwijs veel voetbal-lol gehad en voetbal-lol, noem het kleedkamer-humor, is de grootste lol die er is. Dat hoef ik niemand hier uit te leggen.

  Top eigenlijk ook dit gezwam, want dit wordt morgen op de site gezet als een soort brief van een verloren zoon uit Amsterdam. Maar uitgerekend precies volgende week zien we elkaar gewoon weer. Dus ik had het ook gewoon dan kunnen vertellen dit, maarja doen we het zo.

  Leuk in ieder geval om op deze manier even stil te staan bij een club met een grote plek in m’n hart. Kijk onwijs uit naar volgende week! Ik denk door die rot avondklok wel pas zondag..

  Het thema van deze rubriek impliceert (IQ >130 weet je wel) dat dit het laatste stukje zal zijn en dat er met een rollende bal een einde komt aan dit refrein. Toch zou ik willen dat dit zich doorzet, want wil nog wel een paar namen horen. Lijkt me niet meer dan logisch dan het woord te geven aan onze Kaptein.

  Voor echte intimi eindig ik m’n brief met een mooi gedicht van Poëet 3Robiman. Het beschrijft de gang van zaken op VOC eigenlijk precies:

  Alleen maar gekke drerries en amigos,

  Ik wil die gekke watchas net als migos

  Ik moet veel verkopen, net een kiosk

  Veel eyes op me net een bios

  Bankoe marijuana in een tach

  Altijd denken aan een nieuwe schlach

  Ik moet sjansen op die grote toeters

  M’n jongons oefoes met die motorscooters

  Mattie, Beverly Temax 

  Mattie Merrie is een Max

  Trainingspak Airmax

   

  Adios