• Afgelaste wedstrijden

  Geen afgelastingen

 • Afgelastingen

   

  Woensdag 12 juni2019

  Alle voetbal trainingen zijn afgelast.

   

   

  Zodra een wedstrijd is afgelast en is verwerkt op Voetbal.nl, dan verschijnt deze in het blok 'Afgelaste wedstrijden' op deze pagina.

  Wij raden iedereen aan, om onverwachte teleurstellingen te voorkomen, om bij twijfel altijd  naar teletekst-pagina 603 te kijken voor afgelastingen en/of bij uitwedstrijden de desbetreffende vereniging te bellen.

  Het heeft geen zin te bellen naar de (wedstrijd-)secretaris of coördinator, daar zij beschikken over dezelfde informatiebronnen als u. Als de gesteldheid van de velden in ons district erg slecht is, dan kan de KNVB beslissen om alle wedstrijden van een bepaalde dag af te gelasten. Deze beslissing wordt dan gepubliceerd op pagina 603, soms al een dag van te voren! V.O.C. speelt haar voetbalwedstrijden in District West II. Tot de categorie A behoren in het seizoen 2017/2018 de volgende teams: JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 + het 1e-, 2e-,  3e- en 4de elftal van de senioren Alle overige elftallen behoren tot de categorie B. Ook vallen alle bekerwedstrijden wel onder categorie A. Voorbeeld: staat er een kruis bij West II, categorie B, dan zijn alle wedstrijden in deze categorie voor de bewuste dag afgelast (uit en thuis). Bellen is dan niet meer nodig.

  Clubhuis open bij afgelasting in het weekeinde:
  Als de wedstrijden in het weekeinde zijn afgelast, is het clubhuis altijd geopend van 12.00 tot 17.00 u, zowel op zaterdag als zondag. Er kan naar live eredivisie wedstrijden gekeken worden.

  Wanneer afgelast?
  Eerste en eigenlijk het enige criterium bij het afgelasten van trainingen of wedstrijden is de gesteldheid van de velden. Als er veel water is gevallen, dan is spelen op de grasvelden schadelijk voor het gras en worden voetbalactiviteiten dus afgelast. Het kunstgras wordt afgekeurd als er sneeuw op het gras ligt en als het na stevige vorst gaat dooien, waardoor de ondergrond van het kunstgras beschadigd kan worden. Tenslotte zal het bij de training voor de jongste jeugd soms voorkomen dat we de training afgelasten vanwege extreme weersomstandigheden.

  Afgelasting oefenwedstrijden:
  Competitiewedstrijden gaan voor oefenwedstrijden. Bij slechte velden verhuizen competitiewedstrijden van gewoon gras naar kunstgras. Het kan dus voorkomen dat de oefenwedstrijden wel worden afgelast en de competitiewedstrijden niet. Matige velden die goedgekeurd worden voor competitiewedstrijden, kunnen bij dezelfde omstandigheden worden afgekeurd voor oefenwedstrijden. Dit om de velden te sparen! Als enkele oefenwedstrijden wel door kunnen gaan, dan hebben de oefenwedstrijden die het eerst zijn aangemeld, voorrang.